Header-beton

Beton maken

Bij Lingen Beton leveren wij alleen beton van de beste kwaliteit. Wil je graag advies over mengverhoudingen, soorten beton of veiligheid bij beton maken? Ook dan ben je bij Lingen Beton aan het juiste adres.

Verschillende soorten beton

Er is niet één soort beton waar we mee metselen. Sommige materialen vereisen andere bestanddelen en verhoudingen voor het meest geschikte beton. Denk hierbij aan metselen van een bakstenen muur. Hiervoor kunnen wij geen beton maken met zand, maar werken we juist met cement, zand, water en kalk om zo een stevige hechting te kunnen garanderen.
Verder maken en storten wij bij Lingen Beton onder andere nog de volgende soorten beton:

  • Vezelversterktbeton

Ook wel vezelbeton genoemd. Dit beton maken wij op basis van vezels, zoals glasvezels, kunststofvezels en staalvezels. Dit bevordert de treksterkte van het beton, waardoor het minder snel slijt en scheurt. Door deze eigenschappen is dit vezelbeton prima toe te passen bij zwaardere klussen zoals renovaties aan de grotere wegen en vloeren van grotere bedrijfspanden. Daarnaast is vezelbeton ook uiterst geschikt voor kunstobjecten vanwege de brandwerende eigenschappen.

  • Lichtbeton

Licht beton is, zoals de naam al aangeeft, speciaal voor oppervlakken met een lichtere massa. Door de toevoeging van fijne kleikorrels gebruiken wij dit beton vaak als fundering bij bouwwerken.

  • Vloeistofdicht beton

Weert alle vloeistoffen van buitenaf. Door deze eigenschappen brengen wij vloeistofdicht beton vooral vaak aan in zwembaden. Ditzelfde beton vind je ook als vloer bij tankstations en de autowasstraat.

  • Zwaar beton

Dit is de tegenhanger van licht beton en is door de toevoeging van bariet en magniet uiterst geschikt voor het grovere werk zoals grote brugsystemen en kluizen.

  • Gekleurd beton

Kies je voor een betonnen trap in je interieur? Kies dan voor gekleurd beton. Wij voegen de gewenste kleurstoffen toe terwijl wij het beton maken. Vervolgens bewerken wij het beton nog eens na de uitharding, zodat je betonnen trap ook echt een blikvanger wordt.

  • Schuimbeton

Niet stevig genoeg om grote constructies te dragen, maar zeker nuttig. Door de combinatie van lucht, schuimmiddel, zand, cement en water gebruiken wij schuimbeton vaak als basis voor de vloer van atletiekbanen en kruipruimten en voor stabilisatie van verzakte vloeren.

Zelf beton maken

Voor het zwaardere werk raden wij je aan om contact op te nemen met een expert van Lingen Beton. Maar het is ook mogelijk ook voor de kleinere klussen dit werk zelf op te pakken. Hoe? Wij leggen het je uit.

  • Het 3-2-1-systeem

Tijdens je speurtocht ben je het 3-2-1-systeem vast al vaker tegengekomen. Dit is een ezelsbruggetje om standaard beton te maken: drie emmers grind, twee emmers betonzand, en als laatste één emmer cement.

  • Mix eenvoudig

Voor het mixen van je beton hoef je bij een kleine klus niet gelijk een betonmolen af te huren. Mix kleine hoeveelheden beton in een bouwemmer of kuip met een stevig spatel of schep.

  • Markeer en bescherm

Wil je op een kleine oppervlakte beton storten? Markeer de oppervlakte met planken, zodat je het beton gericht kunt storten vanuit de bouwemmer of kuip. Dek hierna de betonlaag af met folie en een zeil en zorg dat dit blijft liggen door bijvoorbeeld zware stenen op de randen van de planken te leggen. Zo blijft het beton beschermd tegen weersinvloeden.

  • Afwerking

Is het beton opgedroogd? Schuur dan het beton voor een mooie gladde afwerking.

Hulp nodig bij beton maken?

Meer tips van onze expert voor beton maken? Of wil je graag meer informatie wat wij kunnen betekenen voor jouw woning of bedrijfspand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.