Header-beton

Beton verven

Een laagje verf op je betonnen vloer in je woning of kantoor zorgt niet alleen voor een warmere uitstraling, ook is het een groot voordeel ten opzichte van de hygiëne en onderhoud. Door beton te verven, bescherm je het oppervlak beter tegen weeromstandigheden en andere slijtage door middel van een extra laagje. Lees verder voor de mogelijkheden, ook geven wij je advies indien je zelf aan de slag gaat. Lingen Beton helpt je graag aan een langere levensduur van jouw beton.

Beton verven: de mogelijkheden

Op het gebied van beton verven zijn de mogelijkheden oneindig. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor bijvoorbeeld een betonnen vloer in hun woning vanwege de lage kosten. Daarnaast is een betonnen vloer naadloos, dus je treft geen vuil en stof aan in naden en groeven. Om het plaatje compleet te maken is het mogelijk om nog een kleur naar keuze toe te voegen aan de vloer. Lingen Beton helpt je graag om de oppervlakken in je kantoor of woonruimte meer kleur te geven. Wij maken en storten niet alleen beton, maar verven ook deze oppervlakken moeiteloos:

  • Betonvloeren in woonkamer, badkamer of keuken
  • Trappen
  • Betonnen schuttingen
  • Garagevloer
  • Balkon of veranda

Verschillende coatings

Beton verven is een manier om je trap, balkon of vloer in de woonkamer af te werken. Lingen Beton heeft echter nog meer opties. Zo kun je ook kiezen uit verschillende coatings. Door de variatie in de bestanddelen heeft elke coating een ander effect. Vraag naar de mogelijkheden.

Liever zelf beton verven?

Ben je een echte klusser en ga je liever zelf aan de slag? Vraag dan eerst advies op maat van een van de experts van Lingen Beton. Zo ben je volledig op de hoogte van de do’s en don’ts wanneer je beton gaat verven in je woonruimte of kantoor. Wij helpen je vast op weg met de volgende tips:

  • Leeftijd beton

Zelf gaan wij na het storten van een betonnen vloer nooit gelijk over tot verven. Deze laten wij eerst een paar weken goed uitharden, zodat de verflaag niet beschadigd raakt door het beton zelf.

  • Maak het oppervlak schoon

Voordat je begint met beton verven is het verstandig om het oppervlak eerst vet- en stofvrij te maken. Daarnaast raden wij je aan om nog kritisch naar de staat van het oppervlak te kijken. Is het te glad? Schuur deze dan lichtjes op. Is het oppervlak vrij poreus? Breng dan voordat je gaat verven eerst een primer aan, zodat de verf goed hecht aan het beton. Is de primer goed opgedroogd? Begin pas dan met verven.

  • Droogtijd

Net als bij het storten van beton, duur het een tijdje voordat de verf helemaal droog en uitgehard is. Na een paar dagen kan het oppervlak pas weer gebruikt worden. Houd hier dus altijd rekening mee in je planning. Als je de betonnen vloer van je woonkamer verft, kan je pas na een paar weken alle meubelen weer terugzetten.

Kan jouw beton wat extra kleur gebruiken? Neem contact op met Lingen Beton

Wil je graag meer informatie over beton verven? Of kan Lingen Beton je helpen met het opstarten van deze werkzaamheden? Neem dan contact op. Onze specialisten staan voor je klaar.