Header-beton

Prefabbeton

Het is een optie om het beton ter plekke te maken en te storten. Bij grote projecten zijn dit niet altijd de ideale opties met het oog op het vereiste tempo en het gewenste formaat van het beton. In deze situaties kiezen wij ook wel voor het gebruik van prefabbeton. Dit beton is van tevoren al gefabriceerd in de gewenste maat in één vorm. Zo hebben wij een groot aantal betonplaten van dezelfde maat, waardoor wij efficiënter te werk kunnen gaan.

Waarom prefabbeton?

Ook grotere projecten pakken wij graag aan. Denk hierbij aan de complete bouw van een huis of de stoepen van een nieuwe woonwijk. Deze grote klussen vereisen al de nodige tijd. Dan is het niet optimaal om ter plekke ook nog beton te maken en deze te storten.

Doordat het beton van tevoren als gefabriceerd is, kunnen wij gelijk starten met de betonplaten in de gewenste maat. Hierdoor kunnen wij vaak in een korte tijd trottoirs leggen over een groot oppervlak en deze netjes afwerken met stoepranden. Door middel van een kraan hijsen wij de betonplaten op de fundering van de constructie.

Voordelen prefabbeton

  • Kwaliteit

Weeromstandigheden dragen niet altijd positief bij aan de uitharding van het beton. Vooral vrieskou kan zorgen dat beton niet goed uithardt door vorst in de bovenste laag. Prefabbeton wordt gemaakt in een fabriek, zodat het goed kan uitharden onder de ideale omstandigheden.

  • Snelheid

De kant-en-klare betonplaten kunnen wij systematisch snel en eenvoudig monteren. Zo is het mogelijk om met prefabbeton binnen enkele weken een woning te bouwen.

  • Isolatiewaarde

Prefabbeton kent door zijn eigenschappen een hoge isolatiewaarde. Zo ervaar je niet alleen meer comfort in je woning door warmte in de winter en nodige verkoeling in de zomer, ook werkt dit beton geluidswerend.

  • Uiterlijk

Kies je voor prefabbeton, dan kies je niet standaard voor één kleur of variant Het is mogelijk om deze te leveren in verschillende kleuren en varianten, zodat jouw woning de juiste uitstraling en indeling krijgt.

  • Milieu

Prefabbeton gaat langer mee en vereist minder onderhoud, daarnaast kunnen de betonplaten meestal weer gerecycled worden bij de bouw van een andere constructie. In combinatie met de hoge isolatiewaarde maakt dat dit beton zeer vriendelijk voor het milieu.

Voorwaarden gebruik prefabbeton

Wil je graag gebruikmaken van prefabbeton voor jouw woning of bedrijf? Neem dan contact op met Lingen Beton. Wij voeren de werkzaamheden zorgvuldig en vakkundig uit. Voor het gebruik van dit soort beton stellen wij echter wel enkele eisen:

  • Bereikbaarheid

Is de bouwplaats vrij lastig te bereiken? Zijn de wegen naar je woning of onderneming onbegaanbaar? Dan is het gebruik van prefabbeton (nog) geen optie. Om deze betonplaten te kunnen plaatsen moet de bestemming altijd goed bereikbaar zijn in verband met het formaat en gewicht van het beton. Voor het transport wordt gekozen voor speciale voertuigen met het oog op veiligheid en milieu.

  • Afwijkende maten

Bestaat de gewenste constructie uit een groot aantal afwijkende maten? Of wil je graag ronde vormen in de constructie? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een ander soort beton. Het is namelijk niet zo eenvoudig om de platen op maat te snijden. In dat geval is het verstandiger om op de locatie beton te laten maken door onze vakmannen. De specialisten van Lingen Beton informeren je graag over alle mogelijkheden. Prefabbeton leent zich wel uitstekend voor een uitbouw in dezelfde constructie.

Geïnteresseerd in prefebbeton?

Ben je aannemer en vind je prefabbeton geschikt voor jouw nieuwbouwproject? Of wil je als ondernemer graag meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Lingen Beton via het contactformulier.